Klätterverket Gasverket

Norra Djurgårdsstaden, Stockholm

Klättra på Klätterverket Gasverket

Provträna nu!

Provträna med Swiftr, framtidens gymkort idag!

Vad är Swiftr? Läs mer om Swiftr

Faciliteter

Dusch Skåp

Drop in-träning

Här kan du träna drop-in under öppettiderna nedan.

Visa öppettider

Beskrivning

Stockholms nya klättergym Gasverket är här, i Mätarhuset i Norra Djurgårdsstaden – en helt unik och cool industribyggnad från 1800-talet som fram tills för bara några år sedan tjänade som pumpstation för hela stadens stadsgas. I den stora hallen är lederna upp till 17 meter höga, det gör dem högst i Stockholm. De är byggda med en ny form av skivor som låter väggarna få mjukare former.
Här finns 55 topprep och 10 självsäkrings-apparater, för den som vill klättra rep utan partner. Här finns gott om ledklättring, det vill säga leder där man klättrar med repet från golvet och säkrar sig vartefter. Här finns massor av bouldering uppdelat på flera mindre rum, det vill säga klättring på låg höjd över tjockmattor utan rep. I ett av rummen finns en interaktiv klättervägg som styrs med en app. Här kan man logga in och välja att man vill klättra en led som någon legendarisk klättrare i USA har gjort och så tänds de grepp man får använda på väggen - Hur high tech är inte det?

Gänget bakom Klätterverket har sett till att ta tillvara på industriella detaljer på de mest finurliga sätt: Gamla säkringsskåp har blivit till värdeskåp, reglage har återanvänts som kapphängare och vissa av rören i barnavdelningen får man klänga i, en unik klätterupplevelse helt klart!

OBS!

Alla helgdagar (röda dagar) 10:00 – 20:00 Avvikande öppettider under jul och nyår: Julafton 24/12 STÄNGT Juldagen 25/12 STÄNGT Nyårsafton 31/12 STÄNGT Nyårsdagen 1/1 STÄNGT

Bra att veta

  • För den som är sugen på något att äta, eller bara vill släcka törsten med en öl efteråt kommer klätterhallen att bli den första att inhysa en restaurang med rättigheter och kockar från restaurangerna Nytorget 6 och Nybrogatan 38.

Faciliteter

Dusch Skåp

Drop in-träning

Här kan du träna drop-in under öppettiderna nedan.

Visa öppettider

Upptäck nya träningsformer och träna varierat med Swiftr

Klättra på Klätterverket Gasverket och träna fritt på över 350 andra anläggningar redan idag!

Starta min provperiod Utforska all träning

Hitta hit

Gasverksvägen 15, 115 42

Närliggande studios

GIH badet - Swiftr partner

GIH badet

Gymmet på GIH- badet - Swiftr partner

Gymmet på GIH- badet

True Workout - Östermalm - Swiftr partner

True Workout - Östermalm

Idance Studios - Swiftr partner

Idance Studios

Stäng

Utforska mer träning